Kezdőlap Régió Wilhelmnektár Kft.

Wilhelmnektár Kft.

Pályázati finanszírozással fejlődik a méhészet

Wilhelm András15 éve foglalkozik méhészkedéssel, s folyamatosan bővítve az ismereteit, 2009-ben alapította meg saját vállalkozását. A Wilhelm Méhészet gyönyörű, festői környezetben a Kiskunsági Nemzeti Park szomszédságában helyezkedik el, ami fontos a termelendő méz szempontjából, hiszen a tiszta levegő nagymértékben segíti a vállalkozás által készített kiváló minőségű méz előállítását.
A Wilhelm Méhészet termékeit fogyasztó, egyre bővülő elégedett ügyfélkör, a precíz, megbízható partnereik között említik a vállalkozást. A cég kitűnő illusztráció arra is, hogy szakmai alázattal párosuló, becsületes, kitartó munkával igenis lehet eredményeket elérni.

A vállalkozás fejlesztése érdekében, az Új Magyarországi Vidékfejlesztési Program 112. keretében, pályázatot nyújtottak be a „Fiatal gazdálkodók induló támogatása” címmel meghirdetett programra. A sikeres elbírálás után, tetszőleges célra fordítható, 40 000 euró (12 millió forint) összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült a vállalkozás.
Szerencsére minden szempontból megfeleltünk a támogatás igénybevétele feltételeinek, így a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kifizette az elnyert támogatás 90%-át, amely összeget tetszőleges célra fordíthattunk. A pályázati forrás felhasználásával sikerült több méhcsaládhoz hozzájutni, különböző méhészeti eszközöket beszerezni, valamint a kaptárok szállítására egy kisteherautót és utánfutót is megvásárolni. A jelenleg 94 méhcsaládot – ahol családonként 50-60 000 méh is előfordul – a pályázati időszak végére 300 családra kell növelnünk. Amennyiben teljesíteni tudjuk a pályázatban foglaltakat, az 5. év után megkapjuk a támogatás fennmaradó 10 % -át is. Az aktív méhészkedés általában mintegy 100 napot vesz igénybe, májustól augusztusig tart ez a szép periódus. A termékeink – alföldi akácméz, repceméz, hársméz, őszi virágméz, napraforgó méz – kiválóan alkalmasak natúr fogyasztásra, valamint italok ízesítésére.
Wilhelm András egyéni vállalkozó

6000 Kecskemét, Talfája tanya 21/c
Mobil: 30-698-56-25
[email protected]