Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. augusztus 16. 7:54
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, tíz anyagi kárral végződött.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság 2014. augusztus 15-én 11 óra 30 perckor járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette L. Norbert 46 éves tiszaalpári lakost. A férfi Jászszentlászló külterületén úgy közlekedett segédmotoros kerékpárral, hogy a Kecskeméti Törvényszék 2013. október 22-én jogerősen eltiltotta 1 év 6 hónap időtartamra a járművezetéstől.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette Z. Márton 31 éves és K. Tibor 31 éves jánoshalmi lakosokat. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfiak 2014. május 15. és 2014. június 2. közötti időben, több alkalommal betörtek egy kéleshalomi sertéstelephelyre és onnan összesen 200 malacot loptak el.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított négy szír, három afgán és egy szerb-koszovói kettős állampolgárral szemben, akiket 2014. augusztus 15-én Tompa térségében igazoltattak a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket a kirendeltségre. Ellenőrzésük közben kiderült, hogy a szerb-koszovói állampolgár kiutasítás hatálya alatt áll, ezért őt idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök, a férfit a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el. A többi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.