Kezdőlap Események Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters, a világ leghíresebb kosárlabda-showcsapata, amely négy városban mutatja be tudását.

A szervezők tájékoztatása szerint az évente több mint 300 gálamérkőzést játszó – és ezeken 98 százalékban nyertes – társulat május 25-én Győrben, 26-án Veszprémben, 27-én Szegeden, 28-án pedig Debrecenben lép pályára egyaránt 19 órakor.
Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat az 1930-as évek elején a legenda szerint 112-5-re vezetett egy meccsen, amikor nekiállt bohóckodni. Ennek eredményeképpen az idők folyamán – megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett – védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.
A hivatásos játékosokból álló Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról. Műsoruk ötvözi a cirkusz és a színház eszközeit a sporttal, s fennállásuk óta a világ 122 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat.
A Harlem Globetrotters – amely legutóbb tavaly lépett fel Budapesten – csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, s tiszteletbeli tagjaik között található Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál pápa is.

(MTI)