Kezdőlap Események Több mint 7500 virágból formálták meg a 17. FINA Világbajnokság logóját

Több mint 7500 virágból formálták meg a 17. FINA Világbajnokság logóját

A vizes világbajnokság kezdetekor már teljes pompájában fog ragyogni az a 7577 nebáncsvirág, melyeket a Család Nemzetközi Napja alkalmából ültettek hátrányos helyzetű gyerekek és családjaik, Kormos Villő műugró közreműködésével a Centenáriumi emlékműnél. A megújuló Margitszigeten elültetett virágözön a 17. FINA Világbajnokság logóját formázza meg.

2017. május 15-én, a Család Nemzetközi Napja alkalmából színes programsorozatot szervezett hátrányos helyzetű kecskeméti családok számára a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft., az Őrangyalok Ligája, a MAHART Zrt. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. közreműködésével.

Az egész napos program nyitányaként az Őrangyalok Ligája által a fővárosba utaztatott hátrányos helyzetű, kecskeméti családok hajókiránduláson tekinthették meg a Szent Gellért tér és a Margitsziget között Budapest legszebb Duna-parti látványosságait. A kiránduláson csatlakozott hozzájuk a hazai vizes vb egyik nagy reménysége, Kormos Villő műugró és a Masters Vb-n szintén induló édesanyja. A sportoló és a családok a Margitszigeten a FŐKERT Nonprofit Zrt. jóvoltából közösen ültették be virágokkal a Centenáriumi emlékművet körülvevő zöld területet.

Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője az ültetés kapcsán a jelenlévőknek elmondta: „Kevesebb mint két hónap múlva ezen a helyen több ezren fognak szurkolni sportolóinknak. A szurkolás élményében örömmel osztozunk és várjuk Önöket, családokat, szülőket és gyermekeket egyaránt. Ahogy a család, úgy a sport is egy nagy szövetség. Egy vállalt szövetség, melyben hangsúlyt kap a támogatás, összefogás és a közös akarat. Ahogy a szülők gyermekeikből merítenek erőt, úgy a gyermekek példaként néznek fel szüleikre, akiktől feltétel nélküli támogatást kapnak. Így van ez a sporttal is. Támogatás nélkül bátran állíthatom, hogy egy világesemény, egy sportoló sem lehet sikeres.”

„A Centenáriumi emlékmű körüli terület a FINA Vb-hez kapcsolódó zöldfelületi fejlesztéseknek köszönhetően újult meg teljes körűen. Legutóbb, több mint 10 éve került sor a terület átépítésére, de minden évben kétszer, újra és újra kiültetésre kerül a virágágy, ősszel árvácskával, tavasz végén pedig egynyári virágokkal. A magyarországi FINA Vb logóját formázó virágágy emblematikus kiültetése nyilvánvalóan speciálisan erre az eseményre készült, de annyira tetszik nekünk, hogy szeretnénk még sokáig megtartani ezt a formát” – tette hozzá Bíró Borbála, a FŐKERT zöldfelület-fejlesztési osztályvezetője.

A FŐKERT munkatárai a talajcserét követően a vízelvezetés megoldására drénréteget építettek a talajszint alá, majd 300 méternyi fémszegélyt telepítettek, hogy karakteresen kiadja a logót a majdani virágágyforma. A területre automata öntözőrendszert építettek be, végül gyepszőnyegezték az 505 m2-es virágágy környezetét. A munkálatok hozzávetőlegesen 3 hét alatt zajlottak le, de a tervezés már télen megtörtént. A több mint 7000 db egynyári palántát a FŐKERT termesztőtelepén állították elő, melyek különleges nebáncsvirág fajták. Ez a virág igényes ugyan, mert sok vizet és tápanyagot kíván, de hatalmas, összefüggő, párnás virágözönné fejlődve hálálja meg a gondoskodást, és az őszi fagyokig folyamatosan virágzik.

(Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.)

[email protected]