Kezdőlap Események WorldStar-díj, a csomagolóipar Oscarja: Az STI-csoport kettős győzelmet aratott italcsomagolási megoldásaikkal

WorldStar-díj, a csomagolóipar Oscarja: Az STI-csoport kettős győzelmet aratott italcsomagolási megoldásaikkal

Lauterbach, 2017-05-04 – A Csomagolási Világszövetség (WPO) minden év őszén meghirdeti a WorldStar csomagolási versenyt, ahol a résztvevőka szakmai zsűri elé tárják innovatív csomagolási megoldásaikat. Idén az STI-csoport két csomagolása is lenyűgözte a bírákat. A díjátadó ünnepséget Düsseldorfban, az Interpackon rendezték meg.

Az egyik díjnyertes termék a Törley Bag-in-box csomagolás volt. „Nem csupán környezetbarát, de rendkívül kommunikatív is egyben” – nyilatkozta az egyik zsűritag. A hagyományos boros címkékkel szemben a 3 literes csomagolás nagy felületet kínál az arculat megálmodásáhozés a boltok polcain is azonnali figyelmet vív ki magának. A hullámkarton elősegíti a könnyű szállítást és tárolást, mindemellett fontos szerepet játszik a termék ökológiai lábnyomának csökkentésében.


Az STI Group által fejlesztett díjnyertes italcsomagolási megoldások

Az Absolut Vodka promóciós csomagolása – amia romániai Untold fesztiválra készült – szintén díjat kapott. A különleges, hatszögletű formatervezés és a szemet gyönyörködtető megjelenés megidézi a fesztiválok hangulatát az üzletekben. Ez a megoldás nem csak a rajongók és a műgyűjtők szívét nyerte el, hanem a zsűriét is.

Forrás: STI Group

Verseny a legjobbakkal

A WorldStar of Packaging az egyik legnehezebb csomagolási verseny. Csak olyan megoldással lehet nevezni, amely egy adott nemzeti versenyen (Magyarország esetében a HUNGAROPACK) már elismerésben részesült. Az STI-csoport termékei további 35 országból érkező 291 termékkel versenyeztek, amelyek 2016 legkiválóbb csomagolási megoldásai közé tartoznak.

 A csoport 29.WorldStar díja
Mindkét győztes megoldást az STI Petőfi Nyomda Kft. tervezte és gyártotta. Fábián Endre ügyvezető igazgató és Kolozsvári György értékesítési igazgató vették át az Interpackon a díjakat.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy nem egy, hanem két díjat nyerhettünk ebben az erős mezőnyben. Ez azt mutatja, hogy milyen jól prezentáljuk az ügyfeleink termékeit: nem csak magas minőséget képviselnek, de költséghatékonyak is” – mondta Fábián Endre. Ezekkel az elismerésekkel együtt az STI-csoport immár 29 darabWorldStar díjat tudhat magáénak.

Az STI Petőfi Nyomda Kft. 2007 óta tagja az STI-csoportnak és szorosan együttműködik a hálózat többi tagjával. A kecskeméti üzem piacvezető Közép- és Kelet-Európában a hajtogatott kartondobozok gyártásában.