Kezdőlap Diákélet Kecskeméti diákokat is meghívtak az államfői fogadásra

Kecskeméti diákokat is meghívtak az államfői fogadásra

2017. május 31- én Áder János a Sándor Palotában fogadta azokat a diákokat, akik a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyarországi döntőjébe jutottak. Minden csapat egy kötetlen beszélgetés során mutathatta be az államfőnek a pályamunkáját.

Az idei fordulón Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola tanulói – a múlt évi emlékezetes és sikeres stockholmi részvételt követően – ismét szépen szerepeltek, és az országos hatos döntőbe jutottak.

A Fiúk az idei pályamunkájukban arra keresték a választ, hogy miként lehetne a fenntartható fejlődési elveket követő, innovatív és környezetkímélő technológiák felhasználásával történő beruházásokkal korszerű, víztakarékos úgynevezett „Zöld városrészt” kialakítani Kecskemét Homokbánya egyik elhanyagolt területén.

A „zöld város” koncepció alapja, hogy a zöldfelületek létrehozása olyan befektetés, mely gazdasági, társadalmi és környezeti hasznot hoz, országos/területi szinten éppúgy, mint az egyén szintjén”. A kutatási munkájuk alapját a csapadékvíz helyi összegyűjtése és természetes körforgásban tartása jelenti úgy, hogy közben a tervezett lakóövezet kialakítása által generált gazdasági és társadalmi hasznot is feltérképezték. Konkrét számítással határozták meg a kutatási területen lévő zöld felület asszimilációs paramétereit és rámutattak arra, hogy a környezeti rendszer javulása komplex hatások összességének köszönhető.

Gratulálunk a Fiúk teljesítményéhez! (Felkészítő tanár: Kiss Róbertné Rivó Erika)

(www.keh.hu)