Kezdőlap Wojtyla Barátság Központ Kecskeméti horvátok osztottak ebédet a Wojtyla Házban

Kecskeméti horvátok osztottak ebédet a Wojtyla Házban

A Horvát Települési Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében tizenegy tagtárs zenés-táncos műsorral csempészett némi örömöt, vidámságot a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek szomorkás hétköznapjaiba, majd ételt osztottak szerda délben, a népkonyha étkezdéjében. 

Nevükben Jelity Mária köszöntötte a gondozottakat, aki elmondta, hogy szervezetük 2006-ban alakult, ám az alapítók közül már csak kevesen élnek. A regisztrált tagok – jelenleg harminckilencen, közöttük néhányan magyarok, akik nagy kedvelői a délszláv kultúrának – az ország különböző részeiről költöztek ide. Rendszeresen eljárnak nemzetiségi rendezvényekre, egyben maguk is szerveznek hasonló társasági összejöveteleket saját hagyományaik ápolása céljából.

A beszámolót megelőzően és utána horvát népi táncot mutattak be a vendégek, nemzetiségi dallamok kíséretében, végül egyenként felszolgálták a rászorultak mai ebédjét: százhúsz adag babgulyást – Kovács Zsoltnak, a „Kis Aranyhomok” ügyvezető-tulajdonosának adományát, valamint saját felajánlásukat: túrós tésztát – szintén százhúsz fő részére. A kitűnő menüt kenyér és sütemény tette teljessé.

(Fotók: Mátyus István)