Kezdőlap Országos események Kincsek nyomában Bács-Kiskunban – Sajtótájékoztató

Kincsek nyomában Bács-Kiskunban – Sajtótájékoztató

 

A mai napon, 11:00-kor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, Rideg László, és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csáki Béla tartott sajtótájékoztatót, melynek témája „Bács-Kiskun megye részvétele az Utazás 2018 Turisztikai Kiállításon” volt.

Bács-Kiskun megye 18 települése egységes arculattal 18 társkiállítóval együtt 12 standon fog bemutatkozni az idén is tavasszal, március 1-4. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon. A megyei összefogásnak köszönhetően a kisebb településeknek is lehetősége nyílik a legfőbb turisztikai attrakcióik bemutatására Magyarország legrangosabb turisztikai seregszemléjén. Fülöpjakab, Jakabszállás és Kunszállás a Falvak Éjszakája rendezvényt hivatott népszerűsíteni Budapesten, illetve pincefalvaink, Császártöltés, Hajós és Nemesnádudvar is közösen reprezentálják magukat.

Ebben az évben a megye újabb attrakciókkal is készül a börzére. A tavalyi évben a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. jóvoltából megjelent „ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG – Kincsek nyomában Bács-Kiskunban” című 60 oldalas turisztikai imázskiadványnak megszületett az imázsfilm változata, valamint a megye turisztikai látványosságait, programjait jelölő térkép is. A film különlegessége, hogy kizárólag kecskeméti lakosok szerepelnek benne, illetve a zenei aláfestés külön erre a célra készült.

A legfontosabb kiállítókról röviden:

Hírös Város

A megye standjainak középpontját természetesen a megyeszékhely, Kecskemét kiemelkedő építészeti, kulturális és szellemi örökségei és a térségben előállított gasztronómiai értékei fogják képezni. Szecessziós épületei, neves szülöttei által hagyományozott kulturális értékei kiemelkedően jelentős vonzerővel bírnak, amelyek tartalmas kikapcsolódást ígérnek az idelátogatóknak. Emellett a fesztiválok és városi rendezvények egész évben gazdag programokkal várják az érdeklődőket.

Baja

A város különleges mediterrán hangulatot, természeti kincseket, sportolási, kirándulási lehetőségeket biztosít, amelyeket főként a Gemenci erdő, valamint a Duna és a Sugovica közelsége inspirál. Baja méltó arra, hogy elvigye hírét a nagyvilágba is a hungarikummá lett bajai halászlé által, amelyet érdemes megkóstolni a környéken járóknak.

Kiskunhalas

A város varrott csipkéje világhírnek örvend, valamint az épített és kulturális értékeivel, népi hagyományaival, nemzetközi hírű lovas sportjával és gyógyvizével igen vonzó turistaközpont. A kiállításon minden nap ügyes kezű csipkevarró asszonyok mutatják be tudásukat a látogatóknak.

„Falvak éjszakája”

Fülöpjakab, Kunszállás és Jakabszállás évtizedek óta elszántan, egymás segítségével tesz a közös fejlődésért. A Falvak Éjszakája című rendezvénysorozat rendkívül színes kulturális, zenés, izgalmas programokkal várja a környék lakóit és az odalátogatókat.

 

A turisztikai kiállításon Kiskunfélegyháza standjánál megismerkedhetünk a kosárfonás mesterségével. Kiskunmajsa vendégcsalogató helyi ízek, finomságok kóstolójával, Tiszakécske baracklével várja a vendégeket. Az érdeklődők kipróbálhatják a kékfestő mintázást, A színpadon minden nap vetélkedőt tartanak Bács-Kiskun megyéről, illetve gyermek kézműves sarok, János vitézes játékok és honfoglalás korabeli ruhajelmezek is várják az odaérkezőket.