Kezdőlap Wojtyla Barátság Központ Kovács Ernő és dr. Bicskei Ferenc volt a Wojtyla Ház vendége

Kovács Ernő és dr. Bicskei Ferenc volt a Wojtyla Ház vendége

Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízottat és dr. Bicskei Ferencet, a Kecskeméti Törvényszék elnökét köszöntötte hétfőn a Wojtyla Barátság Központ népkonyha sorsközössége. A két vezető – a társadalmi felelősségvállalás és szolidaritás jegyében – ily módon kapcsolódott be ünnepek előtt a szociális intézmény ember- és lélekmentő missziójába. Az eseményt a Bírósági Énekkar karácsonyi dalcsokra és Ladics Tamásné, a Kodály Iskola nyugalmazott igazgatójának zongorajátéka gazdagította. (Fotók: Mátyus István)

A Kecskeméti Törvényszék elnöke beszédében megköszönte az énekkar szívet melengető, lelket simogató műsorát. Hozzátette: olyan férfiak és hölgyek énekeltek, akik év közben kemény szívvel ítélkező, morcos bírák. Most karácsonyra azonban mindenki a szebbik arcát helyezte előtérbe.

– Számomra a karácsony nem azonos az esztendő többi napjával, még ha néhányan így is gondolják – folytatta felszólalását Bicskei Ferenc. – Örülnék, ha év közben több ehhez hasonló ünnep lehetne. A karácsony arra is kiváló alkalom, hogy számvetést készítsünk. Ilyenkor átérezhetjük a közösség erejét, szellemiségét, mely segít kitartást adni a nehéz mindennapok megéléséhez. Kívánom, hogy a Wojtyla Ház sorsközössége is úgy érezze, ez a napmás mint a többi – hangsúlyozta.

Az elmúlt évhez hasonlóan a Törvényszékiekkel egy napon Kovács Ernő, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja is felkereste a népkonyhát.

– Úgy érzem, ebben a házban minden nap karácsony van, a rászorulók mindig kapnak valamit és közösségben, hasznosan töltik idejüket. Bízom benne, hogy karácsony után is mindig jókedvük lesz, jól érzik magukat e helyütt. Ahogyan Szabolcska Mihály református lelkész, költő vallotta: „Ha mikor egy csöpp jót tettem: Ünnep van aznap a szívemben!”

Végül Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-alapítója mondott köszönetet a sorsközösség nevében az örömkönnyeket fakasztó műsorért, a biztató szavakért.

Az eseményt követően Szép Imre, a kecskeméti FourPointsbySheraton Hotel éttermének vezetője osztotta ki a szálloda ebédadományát: százhúsz adag sült csirkecombot rizibizivel, savanyúsággal.