Kezdőlap Zenei élet Skillet: ’Victorious: The Aftermath’

Skillet: ’Victorious: The Aftermath’

2020. szeptember 11-én jelent meg a Skillet ’Victorious: TheAftermath’ című albumának deluxe kiadása a Warner gondozásában. A Grammy-díjra jelöltbanda az albummal Magyarországon is turnézott, az Akváriumban két teltházas koncertet is adtak.

Jövőre már negyedszázada lesz, hogy a Skillet – ez az egyéni hangzású, többszörösen is Grammy-díjra jelölt és mellette Grammy-vel és más számos rangos zenei díjjal is elismert keresztény elveken nyugvó kemény rock/metál zenekar megalakult Memphisben.

Az eltelt évek során a banda számos személyi változáson is átment – mára már csak John Cooper énekes-basszusgitáros képviseli az alapítókat az – ugyancsak nem szokványos – két hölgy-két férfi felállású kvartetteben.

A ‘Victorious’ a 2016-os ‘Unleashed’ című korong folytatásaként eredetileg 2019 májusában jelent meg: az elsöprő erejű, de nagyon dallamos, és szintetizátorokkal is felturbózott Skillet-album tarolt a listákon: több mint 12 millió példányt adtak el belőle. Zenei világában éppúgy felfedezhetjük a klasszikus dallamos hard rock és a szimfonikus rock, mint a metál vagy éppen a grunge hatásait – és mindezekből egy nagyon izgalmas hangzás jött létre.

Az említett ’Victorious’ című tavalyi lemez nyomán született meg a 2020 őszén újra a boltokba kerülő kibővített album – amely a ’Victorious’ tizenkét eredeti dalát, valamint nyolc további számot, köztük két vadonatúj, eddig még sohasem hallott szerzeményt és öt újragondolt verziót tartalmaz.

Komlós József JR