Kezdőlap Zenei élet Ariana Grande: Positions

Ariana Grande: Positions

A karácsony előtti lemezvásárra jelent meg a Republic/Universal lemezkiadónál Ariana Grande legújabb lemeze, sorrendben a hatodik – Positions címmel, és tele szókimondó trap slágerekkel.

Az énekesnő amellett, hogy új stúdióalbumával hatalmas sikert arat – biztosan sokfelé kiveri majd a biztosítékot, mert azon túl, hogy meglehetős őszinteséggel énekel a nemiségről, a politikától sem marad túl távol: a címadó dalához készült ’Positions” videóklipben például az USA elnökeként szerepel.

 „Több oka is van, de eddig ez a kedvenc projektem, alig várom, hogy veletek is megoszthassam. Köszönöm a sok szeretetet, és hogy ennyire izgatottak vagytok, ez rengeteget jelent nekem!” – tweetelte Grande a megjelenés előtt néhány nappal legújabb albumáról.

Ariana Gramda igencsak termékeny korszakát éli, hiszen a Positions már negyedik lemeze az elmúlt három évben: a Sweetenert alig fél évvel később követte a thank u, next, illetve egy élő albumot is felvett a Sweetener világkörüli turnéján, amit 2019 decemberében adott ki k bye for now (swt live) címmel.

A thank u, next különlegessége volt, hogy egyetlen közreműködő sem szerepelt rajta. A Positions-re viszont felkerült több közös dal is: feat-el rajta The Weeknd, Doja Cat és Ty Dolla $ign.

Ariana Grande szólókarrierje mellett dalszerzőként is igencsak aktív: a közelmúltban olyan slágereken dolgozott, mint az Ice Cream (Selena Gomez, BLACKPINK), vagy Normani bemutatkozó single-je, a Motivation.

De visszatérve aktuális lemezéhez – a Positions-höz: az új albumból már a megjelenésekor eladtak 174 ezer példányt, ezzel egyből listavezetőként startolt az Egyesült Államokban a Billboard 200-as listáján – Arianda Grande második no. 1 stúdióalbumaként. A címadó dal, a Positions pedig kislemezként azonnal a Billboard Hot 100 élére ugrott.

(kjjr)