Kezdőlap Zenei élet The Sign: Mi fedeztük fel Amerikát

The Sign: Mi fedeztük fel Amerikát

2021. április 12-én jelent meg a miskolci garázsból egészen a fesztiválok színpadáig menetelő The Sign második stúdióalbuma.

A miskolci származású, fiatal zenészekből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani és Máté testvérek, Török Danival gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes.

Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, profin zenélnek, megnyerték a Petőfi Rádió „Saját zenéd” versenyét, a Szikra-díjat, és rendszeresen megfordulnak a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Island-del és a Honeybeast-tel is. A srácok szerethető karakterük mellett egyedi zenei világukkal veszik le a lábáról a közönséget.

Az elképesztően tehetséges borsodi ötös most kilenc fenomenális dallal érkezett, melyek a zenekarra jellemző életigenlő stílust képviselik. Az anyag igazi csemege a hallgatók szívének és persze fülének, de a fiúk az agyunkat is megtornáztatják, amikor komoly társadalomkritikát fogalmaznak meg például a „Sok pénz”, a „Mi fedeztük fel Amerikát” vagy az „Oldszkúl”című dalokban.

„A „Mi fedeztük fel Amerikát” ironikus szövegéhez passzoló klipet szerettünk volna forgatni, ami a zenekar viccesebb oldalát mutatja meg. Ezért végül egy zöld hátteres felvétel mellett döntöttünk, aminek köszönhetően „bejártuk” Amerika minden szegletét. Török Dani (szólógitárosunk) még a Fehér Ház tetejéről is lecsúszott, szóval azt hiszem sikerült maradandót alkotnunk ezzel a videóval, amit egyébként újfent Kollár Ábel, a dobosunk rendezett és vágott”- meséli az énekes, Czinke Máté.

A korongon további 8 fenomenális zenét hallhatunk, ebből az „Oldszkúl” vagy az „Ez a perc” már ismerős lehet a hallgatók számára – utóbbit a rádiók is előszeretettel pörgetik. A számokra jellemző a zenekartól már megszokott életigenlő szövegvilág, azonban komolyabb társadalomkritikákat sem félnek megfogalmazni kiadványaikban a srácok. Zeneileg a lemezen visszaköszön a ’80-as évek, az indie pop valamint alternatív rock, ezek ötvözete pedig igazán fülbemászó, pörgős dalokat eredményezett.

Zeneileg pedig a dalokban izgalmas ötvözetben köszön vissza a ’80-asévek, az indie pop és alternatív rock ütős ötvözete.