Kezdőlap Kiemelt Lezárták: nem nyújtott segítséget a sofőr

Lezárták: nem nyújtott segítséget a sofőr

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vádemelést javasol az ellen a fiatal ellen, aki egy balesetet követően elhajtott a helyszínről ijedtében. A férfinek nem volt jogosítványa.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2021. április 22-én Kiskunmajsa belterületén. Egy 22 éves helybéli közlekedett a Bihari utcán egy személygépjárművel. Az Iskola utcai kereszteződéshez érve nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítását, és úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem adott elsőbbséget a védett úton haladó Volkswagennek, ezért összeütköztek. A vétlen sofőr – egy 33 éves nő – járműve az ütközés következtében átsodródott a járdán, végül egy ház falának ütközött, az autós pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetet okozó fiatal a történtek után megállás nélkül elhajtott a helyszínről, ám egy szemtanú segítségével rövid időn belül megtalálták a rendőrök. A segítségnyújtás elmulasztása bűntettével gyanúsítható férfi a kihallgatásán azt mondta, hogy megijedt, és ezért ment el. Az eljárás során az is kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, amiért külön eljárásban vonják felelősségre.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a nyomozást befejezték, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségre.