Kezdőlap Zenei élet Zaz: Isa

Zaz: Isa

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnőjének vadonatúj, ’Isa’ című korongja 13 számból áll.

Isabelle Geffroy: azaz művésznevén Zaz három évvel utolsó lemeze, az ’Effet miroir’ után az idei nyár legvégén: azaz pontosan augusztus 27-én tért vissza „Imagine” című felvételével, amely soron következő albumának előfutára is volt egyben.

A dal igazi ’Zaz-élményt’ nyújt: az összetéveszthetetlen hang, fülbemászó dallam és pozitív szöveg ismét egy fantasztikus felvételt eredményezett. Ez már jól bevált recept, hiszen a 2013-as „Je veux” című slágerére is ezek jellemzőek, és ez meghozta számára a világhírnevet.

Az „Isa” címmel CD-n és két CD-s változatban, valamint vinyl LP-n is megjelent, slágerekkel teli, jókedvű és pörgős album felvezetését hasonló dalok követik: hiszen tizenhárom remek dallal örvendezteti meg rajongóit a francia énekesnő.

A mai francia populáris zenéből – mely sokkal figyelemre méltóbb, színesebb és sokrétűbb, mint azt itt gondolnánk, alig jut el valami hozzánk, vagy kerül a nyelv okán világterjesztésre. Ezért azokon túl is, akik már ismerik és szeretik Zaz-t, mindenki figyelmébe, aki igazi zenei különlegességeket és felfedezésre méltó csemegéket keres – különösen szívesen ajánlom a francia énekesnő egyedien rekedtes, sanzonos hangon előadott világát.

Sőt még azoknak is, akik megrögzött metál –rajongók: az új album egyik dalában: a ’Le jardin des larmes” – azaz ’A könnyek kertje” címűben ugyanis Zaz a Rammstein énekesével: Till Lindemann-nal énekel duettet.

Komlós József JR