Kezdőlap Kiemelt BEFEJEZETT NYOMOZÁS: KÖZEL TUCATNYI BŰNCSELEKMÉNY A VÁD

BEFEJEZETT NYOMOZÁS: KÖZEL TUCATNYI BŰNCSELEKMÉNY A VÁD

A jánoshalmi rendőrök lezárták a helyi tolvaj ügyének vizsgálatát.

Mint arról korábban beszámoltunk, bűnügyi őrizetbe vettek egy 36 éves helybélit a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói 2021. szeptember 16-án. A férfi a gyanú szerint közel tucatnyi bűncselekményt követett el tavaly május és szeptember között a településen. A nyomozók úgy sejtik, hogy a tolvaj több esetben kétkerekűt lovasított meg, és ezért olykor hajlandó volt kerítést is mászni. Érkeztek bejelentések pénztárca és telefonlopásról. De udvarokból is tűntek el holmik: szerszámok, járműalkatrész, és gumimedence.

Az egyik alkalommal azonban rajtakapták a férfit, amint lámpát és szúnyogriasztót készített össze. A nyomozók meghallgatták a tanúkat, és adatgyűjtést végeztek, ez segített a tettes beazonosításában, illetve azt is megállapították, hogy az esetek összefüggenek. A férfinél kutatást végeztek és megtalálták az ellopott holmik nagy részét, amit vissza is adtak a tulajdonosoknak.

A Jánoshalmi Rendőrőrs Bűnügyi Alosztályának munkatársai a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.