Kezdőlap Wojtyla Barátság Központ KLC-sek vendégeskedtek a Wojtyla Házban

KLC-sek vendégeskedtek a Wojtyla Házban

A Kecskeméti Labdarúgó Club csapatának négy vezetője és hat focistája látogatott el ma Kecskemét szegényeinek egyik „főhadiszállására”, a Wojtyla Barátság Központba. A népkonyha gondozottai ajándékokat is kaptak a KLC csapatától: egy dedikált futball-labdát és mezt, valamint nyolc bérletet. A tíz vendég végül kiosztotta Somodi Ferenc vállalkozó ebédadományát. (Fotók: Mátyus István)

Szabó Tibor vezetőedző, Németh Viktor utánpótlásvezető-kapusedző, Filus Andor technikai vezető, Nyitrai András kommunikációs vezető és hat játékos – Farkas István, Balogh Marcell, Nádudvari Alex, Tóth Roland, Rozsi Dominik és Selyem Zsolt – pontban negyed tizenkettőkor lépte át a karitatív szervezet étkezdéjének küszöbét.

Együttes szószólóként Szabó Tibor köszöntötte az ebédre váró rászorultakat. Elmondta, csapatuk elsődleges rövidtávú célja a 3. osztályba jutás. Felkészülésük végén járnak, rövidesen indul a bajnokság. Egyesületükben több száz fiatal sportol. Közéjük várják a kisebb települések tehetséges ifjait is, hiszen esetükben helyi szinten nehezebben oldható meg a versenysportra történő felkészítés. Hosszútávú stratégiai célkitűzésük az NB1-be kerülés, előbb azonban az NB2-t kell meglépniük. A bejutás bizonyosan elérhető számunkra – értékelte jelenlegi helyzetüket dióhéjban a szakember.

Farkas Pál szervező munkatárs ezt követően átvette tőlük a futballklub meglepetésnek szánt emléktárgyait: egy közösen dedikált bőrlabdát a hozzá tartozó mezzel, melyeket nyolc darab, a tavaszi idény hazai bajnoki mérkőzéseinek megtekintésére feljogosító bérlet egészített ki.

Befejezésül a focisták egyesével az asztalokhoz járulva szolgálták fel Somodi Ferenc mezőgazdasági őstermelő felajánlását: százhúsz adag borsólevest és túrós tésztát kenyérrel. A menüt a Fornetti Kft. sütemény adománya tette teljessé.