Kezdőlap Régió SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY
KEZDŐDIK A KISKŐRÖSI EVANGÉLIKUS KÖZÉPISKOLA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Napokon belül elkezdődnek a munkálatok a „Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola és sportcsarnok energetikai korszerűsítése” című projekt keretében. A beruházásra az intézmény mintegy 204,7 millió forint uniós támogatást nyert, a projekt összköltsége: 240.82 millió forint.

A fejlesztésnek köszönhetően növekszik az energiahatékonyság és jelentősen csökkennek majd az üzemeltetési költségek.
A beruházással érintett épületegyüttes annak idején több ütemben épült. A főépület utcai nyílászáróinak cseréje a közelmúltban megtörtént, a jelenlegi projekt során a belső oldali, még eredeti nyílászárók helyett korszerű műanyag ablakokat helyeznek el. A főépület padlástere kőzetgyapot hószigetelést kap.
A bővített épületrészeknél a lapostetőt szintén kőzetgyapottal szigetelik. Megtörténik az épületek homlokzati részeinek hőszigetelése nemes vakolattal, minősített rendszer szerint. A meglévő fa keretszerkezetű nyílászárókat korszerű műanyag ablakokra cserélik. A kazánházi nyílászárók helyére hőhídmentes alumínium nyílászárók kerülnek. Szintén megvalósul a sportcsarnok nyílászáróinak cseréje és új hőszigetelése.
A fűtési rendszer korszerűsítése során 3 darab kondenzációs kazánt helyeznek el, a kazánházban pedig a meglévő fűtési köröket meghagyva új osztó-gyűjtőt építenek ki frekvenciaváltós szivattyúkkal.
A kivitelezést közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Kft. A tervek szerint a belső tereket érintő munkálatok (beleértve a nyílászárók cseréjét és a fűtés korszerűsítését) szeptember 1-ig, a teljes kivitelezés október 30-ig lezárul.

A projektről bővebb információt a www.kevi.hu oldalon olvashatnak.