Kezdőlap Események Jamie Woon áprilisban az Akvárium Klubban lép fel

Jamie Woon áprilisban az Akvárium Klubban lép fel

 

 

Budapest, 2016. január 20., szerda (MTI) – Tavaszi turnéja keretében április 20-án ismét Magyarországon, ezúttal a fővárosi Akvárium Klubban ad koncertet Jamie Woon, a dubstep brit sztárja – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

A karakteres hangú 32 éves dalszerző-énekes a hűvös elektronikus dallamokat a fülledt soul zenével ötvözi, mindezt sajátos blues’n’garage stílusban. Karrierje a 2011 áprilisában megjelent Mirrorwriting óta ível felfelé, a szakma napjaink legfontosabb brit elektronikai előadói között tartja számon.
Maláj-kínai apa és skót anya fiaként 1983-ban született London egyik külvárosában. Tizenöt évesen szerzett egy akusztikus gitárt és elkezdett dalokat írni, amiket az akkori britpop csapatok inspiráltak. A soul zenét Dj Shadow Entroducing című albumával fedezte fel, és ez a mai napig a legerősebb befolyással van a stílusára. Imádja a 90-es évek R’n’B-jét, csakúgy, mint a cajun blues mesterét, a néhai JJ Cale-t. „Szeretem azokat, akik különböző módokat találnak a blues zenéhez. Ebből gyökerezik minden populáris zenei stílus”.
Tavaly novemberi Making Time című lemeze megszilárdította elismertségét a zeneiparban. Az énekes-dalszerző és autodidakta producer Woon élőben is letette a névjegyét, koncertek százain van túl gitárjával és effekt dobozával a mikrofon előtt ülve.
Jamie Woon visszatérő látogató Magyarországon: volt már teltházas koncertje, ahogy rendkívül sikeres fesztiválfellépései is az elmúlt években – 2013-ban például a soproni VOLT Fesztiválon -, és egyik legnépszerűbb videóját, a Lady Luckot is Magyarországon forgatta.

MTI 2016. január 20., szerda

(Kép forrása: Internet)