Kezdőlap Kecskemét DRÁGA FUVAR 

DRÁGA FUVAR 

Öt év börtönbüntetést is kaphat az a taxisofőrt, akit Kiskunfélegyházánál fogtak el a rendőrök embercsempészés miatt.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság járőrei a település térségében lévő egyik benzinkúton – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelzése alapján – intézkedés alá vontak egy taxit 2022. június 2-án 9 óra 45 perckor. A gépkocsit egy 58 éves magyar férfi vezette, rajta kívül pedig 4 külföldit találtak a rendőrök az autóban, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.